Biodrinking water

A Biodrinkig water egy új ivóvíz tisztítási technológia, ami a nyers víz vas-, mangán-, ammónia és arzén eltávolítását biológiai szűréssel valósítja meg.

Biztosítja az EU csatlakozással kapcsolatos ivóvíz minőséget érintő határérték problémák és feladatok megoldását, betartva a 201/2001. (X.25.) kormányrendelet előírásait.

Az új tisztítási technológiával alkalom nyílik a meglévő és tervezett vízművek környezetbarát és vegyszermentes átépítésére, ahol a nyers víz paraméterei az EU határértékek miatt megköveteli.

A biológiai víztisztítás során a szerves anyagok eltávolítását mikroorganizmusok, baktériumok végzik, aerob (oxigéndús) vagy anaerob (oxigénmentes) körülmények között aszerint, hogy tápanyaglebontó tevékenységükhöz igényelnek-e oxigént.

A technológia egyedülálló, nincs versenytársa. A potenciális, helyettesítő alternatívák (fizikai, kémiai) magasabb árszínvonalúak, bonyolultabb és jóval költségesebb az alkalmazásuk vagy nem rendelkeznek hasonló képességgel.

A technológiával elérhető előnyök

  • nincs klóradagolás
  • vegyszerköltség megtakarítás
  • üzemelési költség megtakarítás
  • a jelenleg már ismert, ill. a még ismeretlen klórozott vegyületek nem jelennek meg
  • nincs íz- és szagprobléma
  • nincs fémsó adagolás az arzén eltávolításához

A technológia célja

A technológia célja a nyers vízben leginkább előforduló elemek - vas, mangán, ammónia, arzén, kénhidrogén és metán - nagymértékű csökkentése az eddigi leghatékonyabb és leginkább környezetvédő módszerrel, melynek eredménye a tisztított üzemi víz. Hatásfokát tekintve a kénhidrogén és a metán teljes mértékben megszüntethető, a további alkotóelemek esetében pedig akár az előforduló mg/l érték teljes egésze kiszűrhető.

A biológiai szűrés leírása


Szükséges műszaki eszközök:
  • függőleges szűrőtartály és a benne lévő granulált szűrőtöltet
  • oxidáló tartály
  • vasion előállító cella

A tisztítandó víz először oxigénnel telítődik az oxidáló tartályban, majd rákerül a szűrőre, ahol a biofilm a lebontást és az adszorbciót végzi. A szűrőtöltet időszakosan visszaöblítésre kerül. A tisztítandó víz áthalad a szűrőtölteten, miközben különböző szerves és szervetlen vegyületekkel érintkezik, a hozzáadott levegő oxigénjének segítségével pedig a biofilm vastagsága nő.

A mikroorganizmusok a szűrőtölteten biofilmet képeznek, melyek a szűrőről nem távoznak, így a tisztított vízre terhelést nem jelentenek. Ezek a szervezetek az emberi szervezethez hasonlóak, környezetünkben széles körben megtalálhatók.Tevékenységünk képekben

Tekintse meg a munkáinkról készült képeket is!

Tovább »